Acord UE-China pentru realizarea unui studiu cu privire la coridoarele feroviare

UE-china-300x225În timpul celui de-al 21-lea summit UE-China, Comisarul pentru Mobilitate și Transport, Violeta Bulc, și reprezentanții delegației chineze au semnat un acord pentru realizarea unui studiu comun cu privire la Coridoarele de Transport Globale între Europa și China care se bazează pe calea ferată.

Studiul va evalua situația actuală a coridoarelor feroviare dintre China și Europa și va analiza problemele acestor coridoare în privința conectivității dificile și a conectivității facile. Studiul va propune cele mai sustenabile coridoare și, ca urmare, proiectele cheie necesare. Toate țările interesate vor fi consultate pe durata implementării studiului.

Până la sfârșitul lui aprilie, cele două părți vor identifica și vor prioritiza legăturile lipsă și blocajele din trafic, modul în care poate fi îmbunătățită capacitatea huburilor, dar și calitatea serviciilor de transport.

Pentru a îmbunătăți obiectivitatea acestui studiu, ambele părți au fost de acord să invite o parte terță cu experiență de lucru relevantă și capacitatea profesională necesară pentru a elabora acest studiu.

Studiul va fi efectuat în cadrul Platformei de Conectivitate UE-China care promovează sinergiile între Ten-T și Inițiativa One Belt, One Road.

Conform estimărilor, până la sfârșitul lui 2019 vor fi semnate planificarea proiectului, construcția și acordurile de cooperare pentru promovare.

Delegația chineză a fost condusă de Ma Qiang, Directorul General Adjunct al Departamentului de Dezvoltare a Infrastructurii și Comisiei de Dezvoltare Națională și Reforma (NDRC), delegat de He Lifeng, Vice-Președintele Comitetului National al Conferinței Consultative Politice Populare Chineze și Președinte NDRC și a inclus oficiali din partea NDRC și Băncii Chineze pentru Dezvoltare.

Preluat de pe pagina web clubferoviar.ro

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj