Adif – Proiect de inovație pentru trasee cu densitate redusă

Alstom a primit un contract de la administratorul de infrastructură feroviară Adif pentru a dezvolta un proiect de inovare în domeniul siguranței feroviare în Spania. Proiectul implică dezvoltarea unei noi aplicații de sistem ERTMS concepută special pentru rute cu densitate de trafic mai mică și are o valoare de 13,7 milioane EUR. Contractul presupune instalarea și testarea pe un traseu pilot al rețelei feroviare de interes general (pe tronsonul La Asuncion Universidad – Guardo care face parte din linia cu ecartament de un metru Leon – Aranguren).

Proiectul, condus de Centrul Alstom pentru Siguranță și Semnalizare Feroviară din Madrid, își propune să dezvolte o nouă aplicație a standardului ERTMS pentru linii pe distanțe scurte și regionale cu densitate redusă de trafic, folosind, printre altele, tehnologia satelitului și rețelele publice de telecomunicații.

Inițiativa propune utilizarea unor sisteme noi de localizare a trenurilor, cum ar fi hibridizarea senzorilor, inclusiv senzorii prin satelit sau rețelele publice de comunicații, în locul rețelelor GSM-R.   Acest nou sistem este de așteptat să necesite mai puțin echipament de cale, dar să aibă totuși aceleași performanțe de siguranță ca ERTMS, care este utilizat în mod normal pe liniile de mare viteză.

În plus, noul sistem ar trebui să fie interoperabil și omogen cu soluțiile existente. Liniile feroviare secundare vor putea beneficia de avantajele și caracteristicile standardului european, întrucât ERTMS crește capacitatea de transport a sistemului feroviar prin scurtarea intervalelor dintre călătoriile cu trenul și reducerea costurilor de operare.

Traducere în noiembrie 2023 de Dipl. Ing. Fulea Dan după revista Signal + Draht nr. 6 / 2023 – pg 63 – 64, Foto Alstom

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj