Akiem: contract cu Newag S.A. pentru 30 locomotive electrice Dragon-2

Semnat la 16 noiembrie 2023, contractul include o comandă fermă de la Akiem pentru 30 dintre cele mai recente locomotive electrice cu șase osii Newag Dragon-2: 10 locomotive multisistem Dragon-2 și 20 locomotive Dragon-2 DC echipate cu modul ultima milă (Last Mile). Contractul include și o opțiune pentru până la 50 de locomotive suplimentare.

Cele 10 locomotive multi-sistem Dragon-2 sunt aprobate pentru exploatarea în Polonia, Republica Cehă și Slovacia, iar cele 20 de locomotive Dragon-2 DC pentru exploatarea în Polonia și pentru acces transfrontalier în stațiile din Republica Cehă și Slovacia, consolidând semnificativ Oferta Akiem pe piața central europeană.

Contractul include și servicii de întreținere a locomotivelor pe o perioadă de opt ani, începând de la data livrării celor 30 de locomotive.

Platforma Dragon-2 reprezintă cea mai recentă generație de locomotive de marfă. Acestea sunt concepute pentru a oferi transport durabil cu eficiență energetică, respectând specificațiile tehnice pentru cerințele de interoperabilitate și capabile să tragă trenuri de marfă de până la 4.200 de tone. Modulele de putere Last Mile îndeplinesc standardele de emisii Etapa V și sunt echipate cu motoare pregătite pentru HVO (Hydrotreated Vegetable Oil – obținut prin procesare de uleiuri uzate).

Prelucrare și foto după Akiem

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj