Alstom prezintă prima Eurobaliză din lume cu capabilități de codare integrate

Alstom, lider global în mobilitatea inteligentă și durabilă, a introdus o Eurobaliză revoluționară (un dispozitiv esențial pentru siguranță care transmite date de la cale la tren) care integrează funcționalitate simplificată de codare ERTMS pentru a servi mai multe cazuri de utilizare. Această soluție inovatoare reprezintă un pas major în avansarea standardelor de siguranță feroviară, abordând nevoia critică de siguranță sporită în timpul lucrărilor pe calea ferată. Instalarea sa simplă oferă operatorilor feroviari o propunere rentabilă.

Alstom a primit prima comandă fermă de la Infrabel, operatorul rețelei feroviare belgiane, pentru 50 de unități și servicii de întreținere pentru 20 de ani, cu potențial de extindere la 100 de unități. Producția va implica site-uri de inginerie și producție din Villeurbanne (Franța) și Charleroi (Belgia).

Soluția, care urmează să fie implementată de Infrabel pentru prima dată, include un sistem automat de avertizare pentru a proteja lucrătorii din cale. Securizează eficient zona de lucru prin transmiterea automată a mesajelor „STOP” sau „GO” către tren.

Când este utilizat într-o instalație de sistem de control al trenului de nivel 1 cu supraveghere limitată (ETCS L1LS), aceasta selectează în mod autonom mesajul potrivit din 16 posibilități și îl transmite trenului în SIL4 (cel mai înalt nivel de integritate de siguranță). Simplu de instalat, combinația dintre funcțiile Eurobaliză și codificatorul într-un singur produs oferă clienților o soluție deosebit de competitivă.

În cele din urmă, soluția abordează necesitatea esențială pentru o siguranță ridicată în timpul întreținerii căii. Permițând operatorilor să controleze de la distanță mișcările trenurilor, sistemul minimizează riscul de accidente și îmbunătățește standardele generale de siguranță.

O Eurobaliză este vitală pentru transmisia de date, poziționarea trenurilor și conformitatea cu sistemele europene de management al traficului feroviar (ERTMS). Această versiune avansată prezentată pe 27 noiembrie se bazează pe tehnologia Alstom Onvia Balise dovedită, cu peste 400.000 de unități instalate în întreaga lume.

Prelucrare și foto după Alstom Transport

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj