Alstom România anunţă primul său contract în Bulgaria, de 70 milioane euro: Va furniza servicii de mentenanţă companiei naţionale de transport feroviar

tren BgAlstom România anunţă primul său contract în Bulgaria, în valoare de 70 milioane euro, urmând să furnizeze servicii de mentenanţă companiei naţionale de transport feroviar BDZ, pentru 46 de automotoare, anunță news.ro.

“Alstom a semnat un contract cu o durată de cinci ani, pentru servicii de mentenanţă a parcului de trenuri al BDZ, operatorul naţional de transport feroviar de călători din Bulgaria. Contractul are o valoare de circa 70 de milioane euro”, a anunţat, miercuri, compania.

Acesta este primul contract al Alstom în Bulgaria.

Obiectul contractului îl reprezintă furnizarea de servicii integrale de mentenanţă, respectiv mentenanţă corectivă, preventivă şi reparaţii capitale, pentru 46 de automotoare care nu sunt produse de Alstom. Dintre acestea, 22 sunt diesel şi 24 sunt electrice, totalizând 126 de vagoane.

“Alstom se extinde în Bulgaria cu un nou contract de mentenanţă. Acest contract se bazează pe expertiza noastră în domeniul întreţinerii trenurilor non-Alstom, consolidată şi demonstrată în proiectul de mentenanţă a trenurilor de metrou de la Bucureşti şi în alte proiecte de mentenanţă la nivel mondial. Am început pregătirile preliminare pentru a putea asigura serviciile de mentenanţă. Acesta este primul nostru contract în Bulgaria”, a declarat Gabriel Stanciu, directorul general al companiei Alstom pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Trenurile au intrat în operare în perioada 2006-2007, în zone cu trafic feroviar intens. Cele diesel circulă pe linia Sofia – Kyustendil şi în regiunea Varna, iar cele electrice în regiunile Sofia şi Plovdiv.

În anul fiscal 2018/2019, Alstom a înregistrat vânzări de 8,1 miliarde euro şi comenzi în valoare de 12,1 miliarde de euro. Având sediul principal în Franţa, compania Alstom este prezentă în peste 60 de ţări şi numără 36.300 de angajaţi.

Articol de Remus Vlad de pe pagina web stiripesurse.ro

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj