Alstom va echipa 77 de trenuri regionale cu sistem de control ERTMS la bordul trenurilor din Suedia

Alstom ERTMS_general_Julien_GoldsteinAlstom a primit, la 25 martie, un contract de la AB Transitio, Regiunea Skåne prin Skånetrafiken, Regiunea Blekinge, Hallandstrafiken AB și DSB SOV pentru a echipa un parc de trenuri regionale tip 77 X31 cu sistem de control a trenurilor ERTMS Nivel 1, cu o opțiune suplimentară de 34 de trenuri. Toate trenurile vor fi gata până la sfârșitul anului 2023. Contractul este în valoare de aproximativ 35 de milioane de euro.

Trenurile circulă în regiunea Öresund din sudul Suediei și estul Danemarcei.

Alstom va instala o soluție care dispune de un sistem dual integrat, care să permită trenurilor să circule pe linii vechi, echipate cu sistem ATC-2 din Suedia, în timp ce vor putea circula și pe liniile noi echipate cu sistemul ERTMS Level 2 atât în Suedia, cât și în Danemarca. Mai mult, trenurile sunt de asemenea echipate să funcționeze pe sistemul ZUB 123 existent în Danemarca. Proiectarea sistemului dual minimalizează echipamentele hardware prin partajarea unor componente de bord și a senzorilor de roată. Alstom este liderul pieței ERTMS și livrează în prezent o soluție similară în Norvegia pentru peste 400 de trenuri, care urmează să fie finalizată în 2026.

“Suntem foarte încântați să livrăm o soluție de sistem de control la bord pentru AB Transitio și colegii lor proprietari de vehicule pentru Öresundstrafiken. Acest contract reprezintă un câștig strategic pentru Alstom în Suedia, unde experiența sa internațională de lungă durată în ERTMS va fi aplicată acum unei părți majore a parcului de trenuri din sudul Suediei “, a declarat Björn Asplund, directorul general al Alstom Suedia.

„Pentru noi, un parc de trenuri modern și actualizat este importantă, deoarece vedem un flux de călători în continuă creștere către o regiune care continuă să crească. Cu un nou sistem de semnalizare digitală, trenurile vor continua să ofere un serviciu feroviar foarte sigur în regiunea Öresund ”, a spus Stefan Kallin, CEO AB Transitio.

Proiectul va fi livrat de Alstom Suedia împreună cu centrul de excelență Alstom pentru ERTMS din Charleroi, Belgia. Proiectarea instalației și lanțul de aprovizionare vor fi realizate de echipa Alstom din Copenhaga, Danemarca.

Alstom Atlas este numărul unu la nivel mondial în echipament ERTMS de la bord, reprezentând 70% din sistemele de bord în funcțiune la ERTMS nivelul 2. Astăzi, în 20 de țări, trenurile sub supravegherea sistemului Atlas au acoperit peste 150 de milioane de kilometri, inclusiv parcul de trenuri ICE3 al Deutsche Bahn echipat recent în Germania. Alstom a furnizat, de asemenea, în Germania, primul ERTMS Level 3 în domeniul serviciilor comerciale din lume.

Prelucrare după ALSTOM

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj