ARF a lansat licitația pentru 40 de rame electrice. Comanda poate fi suplimentata cu încă 40 de unități

ARF_licitatie_mrValoarea totala este estimata intre 1,70 miliarde lei (358,8 milioane euro) pentru primele 40 de rame electrice și 4,55 miliarde lei (960 milioane euro) pentru totalul de 80 de trenuri, cu mentenanță pe 30 de ani. Ramele electrice vor intra în circulație pe rutele suburbane și regionale.

Ofertele pot fi depuse până  la data de 3 iunie 2019, urmând sa fie evaluate până  la 5 august 2019.

Contractul nu va fi împărțit pe loturi.  Durata acestuia va fi de 220 de luni.

Oferta financiara va avea o pondere de 80%, în timp de oferta tehnica va avea o pondere de 20%.

La partea tehnica, un procent de maxim 10 % va fi alocat ofertantului care demonstrează o capacitate mai mare de transport cu condiția păstrării raportului locuri pe scaun / în picioare și a celorlalte norme de siguranță și confort specificate în caietul de sarcini.

Astfel pentru fiecare 10 locuri peste minimul specificat în caietul de sarcini de 200 locuri se va acorda 2 % până  la un maxim de 10% pentru 250 locuri. Un număr superior de locuri, peste cele 250, nu se va mai puncta suplimentar.

Un procent de 3% va fi acordat pentru oferta ce conține o rama pusa în funcțiune pe o rețea Europeana, recunoscuta de către Agenția Europeana Feroviara (ERA).

Noile rame vor circula cu viteza maxima de 160 km/h. Orice producător de material rulant care va depune o oferta trebuie sa facă dovada ca în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii trei ani, a furnizat minim 40 produse similare și a asigurat servicii de mentenanța ale ramelor electrice în valoare de minim 114,28 milioane lei, fără TVA (24 milioane euro, fără TVA).

Pentru primele 40 de rame electrice vor fi achiziționate, în același pachet, servicii de mentenanță, instruirea personalului în ceea ce privește exploatarea, operarea trenurilor și a aplicațiilor software.

Câștigătorul licitației se va ocupa de transportul, asigurarea, punerea în funcțiune și asistența tehnica pentru cele 40 de rame în perioada de garanție.

In contractul de achiziții vor fi prevăzute doua clauze de revizuire:

  • posibilitatea suplimentarii cantității cu încă 40 rame electrice, la care se vor asigura serviciile mentenanța și reparații, conform cerințelor din caietul de sarcini, pe o durata de 15 ani.
  • posibilitatea suplimentarii perioadei de mentenanța cu încă 15 ani, conform cerințelor din caietul de sarcini. Perioada de mentenanța după suplimentare va fi de 30 ani pentru toate cele 80 de rame electrice.

Finanțarea proiectului este asigurata din Programul Operațional Infrastructura Mare – POIM, iar cofinanțarea este asigurata de la bugetul de stat.

Primele 40 de rame electrice vor circula pe rutele București Nord-Ploiești Sud-Ploiești Vest, Dej-Cluj-Baciu triaj, Arad-Timișoara-Lugoj, Pașcani-Iași-Nicolina-Socola, Constanta-Fetești și București-Brănești-Fundulea.

Cel de-al doilea lot de 40 de rame electrice va intra în operare pe rutele Brașov-Sfântu Gheorghe, Bacău-Roman, București Nord-Roșiori Nord, Cluj-Câmpia Turzii-Alba Iulia, Galați-Brăila-Lacul Sărat, Suceava-Pașcani și Buzău-Ploiești Sud-Brazi.

Preluat de pe pagina clubferoviar.ro

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj