Astra Vagoane Călători atacă piața din Tunisia. S-a aliat cu o firmă italiană pentru un contract de 110 vagoane

vagoane_calatori_astra_2_19811900Astra Vagoane Călători s-a înscris la o licitație din Tunisia pentru achiziția a 110 vagoane, a spus pentru ECONOMICA.NET Gheorghe Sîrbu, directorul general al producătorului român de vagoane de tren pentru călători.

Pe lângă licitațiile pentru achiziția de tramvaie din diferite orașe din țară, Astra Vagoane Călători este interesată şi de licitațiile pentru revizii tehnice la vagoane organizate de CFR Călători, dar producătorul de material rulant se orientează şi spre pieţele externe, spune reprezentantul companiei.

El adaugă că în asociere cu un partener italian Astra s-a înscris şi la o licitație în Tunisia pentru achiziția de 110 vagoane de călători, care se află acum în faza de evaluare a ofertelor.

Producătorul român a mai vândut vagoane în pieţele externe, chiar în ţări îndepărtate precum Brazilia.

Pe piața locală, Astra Vagoane Călători are şanse mari să câştige licitațiile pentru achiziția a 22 tramvaie la Cluj şi, respectiv a 10 tramvaie la Oradea, având în vedere că este singurul ofertant.

Câştigarea licitaţiilor ar putea ajuta producătorul român de material rulant să-şi redreseze situaţia financiară. Anul trecut, acesta a raportat pierderi de 22,69 de milioane de lei, de 2,5 ori mai mari faţă de cele din 2016. De asemenea, cifra de afaceri a companiei arădene a scăzut cu aproape o treime, până la 41,67 milioane de lei, conform datelor de la Ministerul Finanţelor.

Articol de Anemona Andone de pe pagina web economica.net

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj