Astra Vagoane Calatori va livra cele 22 de tramvaie noi la Cluj

tramvai-Imperio-poza-mare_20141030_123316-1Primăria Municipiului Cluj-Napoca a atribuit companiei Astra Vagoane Calatori contractul pentru livrarea a 22 de tramvaie noi. Acesta a fost atribuit in final pentru suma de 170,17 milioane lei (36,6 milioane euro), însă fusese estimat la o valoare mai mare, de 190 milioane lei (41 milioane euro).

Reamintim ca licitația a fost publicata in decembrie 2017, iar anul acesta, in luna mai, Primăria Cluj-Napoca anunță ca singura oferta primita a fost cea de la producătorul arădean de material rulant.

Potrivit acordului-cadru se vor încheia mai multe contracte subsecvente in cadrul cărora pot fi livrate unul pana la trei tramvaie. Un contract subsecvent poate fi încheiat la fiecare 6 luni sau mai puțin (de la data semnării acordului-cadru), dar trebuie sa se aibă in vedere termenul de livrare de 11 luni.

Reamintim, de asemenea, ca la începutul lunii mai 2018, Primăria Cluj-Napoca a depus cereri de finanțare in valoare de peste 100 de milioane de euro pentru susținerea transportului electric nepoluant in oraș. In aceasta cerere de finanțare este cuprinsa si achiziția celor 22 de tramvaie noi.

Precizam ca Astra Vagoane Arad este unic ofertant in alte doua licitații pentru furnizarea de tramvaie noi, la Oradea, 20 de tramvaie si 18 in municipiul Galați. Aceste oferte sunt in curs de evaluare.

Anul acesta o serie de alte orașe au anunțat achiziționarea de tramvaie noi, licitațiile fiind deja lansate in orașe precum Arad si Timișoara sau in diverse etape preliminare in orașe precum Craiova, Brăila, Ploiești sau Iași.

Un alt proiect semnificativ a fost anunțat la București si prevede achiziția a 100 de tramvaie noi. Pentru acestea a fost depusa o cerere de finanțare in valoare de 220 milioane euro.

Noile proiecte de modernizare a transportului urban pe șină din Romania vor fi dezbătute in cadrul panelului special conceput anul acesta pentru cea de-a doua zi a Summit-ului Zilele Feroviare, eveniment ce va fi organizat la București in perioada 16-17 octombrie.

Informație preluata de pe pagina web Club Feroviar

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj