Atena comanda 25 de tramvaie Alstom

athens-tram-300x225Compania Attiko Metro si Alstom au semnat un contract pentru livrarea a 25 de tramvaie noi care vor deservi întreaga rețea de tramvaie din Atena si Piraeus. Contractul are o valoare de 54 de milioane de euro. Contractul include proiectarea, construcția si instalarea echipamentelor, precum si testarea in fabrica si la darea in exploatare pentru toate tramvaiele comandate. In plus, Alstom va furniza principalele piese de schimb si servicii de întreținere.

Noile vehicule vor circula pe rețeaua de tramvai extinsa din zona Atenei, inclusiv Piraeus.

Primul lot de tramvaie va circula pe rețea pana la sfârșitul lui 2019, iar ultimele livrări sunt așteptate in 2020.

Extensia rețelei de tramvai urmează ruta dintre Neo Faliro, zona Downtown si Portul Piraeus care va avea o lungime de 3,1 km pana in Piraeus si 2,3 km din Piraeus. Proiectul va include construcția a 13 stații de tramvai cu 7 opriri pe ruta de intrare (Stadionul Karaiskaki – M. Asias – Lambraki – Evangelistria – Pl. Deligianni – Dimarchio – Akti Possidonos) si 5 opriri noi pe ruta de ieșire (Ag. Triada – Pl. Ippodamias – 34ou Syntagmatos – Androutsou – Om. Skylitsi).

Proiectul extensiei tramvaiului pana in Piraeus este estimat la 61,5 milioane de euro. Lucrările de construcție au fost lansate in 2014 si vor fi finalizate anul acesta.

Proiectul face parte din Programul Operațional Regional (ROP) Attiki 2014-2020 si este cofinanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Bugetul total al Programului Operațional este de 1,14 miliarde de euro, iar contribuția UE totala (FEDR si FSE) este de 912 milioane de euro. In ceea ce privește sectorul de transport, Programul Operațional prevede dezvoltarea mobilității regionale si legăturile de transport multimodal in regiunea Attica, fondurile FEDR reprezentând 14,7% din totalul fondurile UE alocate. Pe lângă dezvoltarea Portului Piraeus si a legăturilor rutiere, programul susține extensia liniilor de tramvai in regiune. In privința transportului feroviar urban, impactul estimat in urma implementării programului prevede construcția a 5,5 km de linii noi de tramvai.

De asemenea, anul trecut, CE a anunțat ca, in cadrul Politicii de Coeziune, se vor investi 58 de milioane de euro in dezvoltarea rețelei de tramvai din Piraeus, pentru extinderea liniei din centrul orașului către port. Proiectul include si construcția stațiilor de tramvai si furnizarea a 25 de vehicule. Ca urmare a acestui fapt, vor fi cu 11.000 mai multe persoane care vor putea sa utilizeze rețeaua de tramvai ceea ce va contribui la reducerea congestiei in traficul din oraș.

Informație preluata de pe pagina web Club Feroviar

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj