Belgia anulează certificatul de siguranță operatorul feroviar de marfă Captrain

BelgiumCaptrainVosmanOperatorul feroviar de marfă Captrain, Belgia, o filială a diviziei de logistică a căilor ferate naționale (SNCF), și-a pierdut certificatul de siguranță, fiind împiedicat să opereze trenuri de marfă pe rețeaua feroviară belgiană.

Serviciul belgian de siguranță și interoperabilitate feroviară (SSICF) a decis în data de 21 februarie să retragă certificatul de siguranță partea A de la Captrain și, în consecință, certificatul de siguranță al companiei Captrain, partea B, cu efect imediat.

Certificatul de siguranță partea A dovedește că mijloacele folosite, organizarea și procedurile instituite de operator sunt suficiente pentru a controla riscurile și a asigura buna desfășurare a activităților sale. Partea B confirmă faptul că aranjamentele efectuate de operator îndeplinesc cerințele specifice necesare pentru a funcționa în siguranță în rețeaua belgiană. Acestea se pot referi la cerințele tehnice, la normele naționale de siguranță și la criteriile pentru personalul de siguranță și materialul rulant.

Companiile de la Captrain din țările vecine, care expediază trenuri către sau prin Belgia, încearcă să găsească alți operatori care dețin un certificat belgian de siguranță pentru a-și remorca trenurile de marfă în Belgia. Între timp, se spune că Captrain Belgium încearcă să se adreseze SSICF pentru a-și recâștiga certificatul de siguranță.

Prelucrare și foto după railjournal

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj