Bulgaria alocă fonduri pentru achiziția de material rulant

Bulgaria-trenuri-poza-noua_pgq18zd248-300x225BDZ Pasageri, parte a grupului Holding BDZ, va primi, în 2020, o finanțare în valoare de 100 milioane leva (51,1 milioane euro) pentru achiziția de material rulant nou. Anunțul a fost făcut de către guvernul de la Sofia. Fondurile vor fi destinate achiziționării a 41 de automotoare pentru transportul de pasageri.

La începutul acestei luni, guvernul bulgar a decis să extindă ajutorul rambursabil, în valoare de 103,7 milioane leva (53 milioane euro), acordat companiei Holding BDZ pentru plata datoriilor către acționari. BDZ va utiliza ajutorul pentru acoperirea obligațiunilor restante pentru creanțele în valoare de 120 milioane de euro. Acestea ar fi trebuit plătite încă de anul trecut.

In plus, pe 5 iulie, anul acesta, Bulgaria a deschis o licitație pentru atribuirea unui contract de concesiune pe 35 de ani pentru operarea Aeroportului International din Sofia, în valoare de 3,9 miliarde de euro. Ministrul bulgar al Transporturilor, Ivaylo Moskovski, a declarat în repetate rânduri ca tara să intenționează să utilizeze o parte din veniturile obținute din concesiune pentru a finanța Holding BDZ și subsidiarele sale. Astfel, Bulgaria speră să obțină 550 milioane leva (282 milioane euro) din aceasta concesiune.

Ministrul Moskovski a anunțat și că datoria BDZ a fost redusă de la 800 milioane leva (410 milioane euro) la puțin peste suma de 100 milioane leva (51,1 milioane euro).

Reamintim că în aprilie anul acesta, Vladimir Vladimirov, CEO al Holding BDZ a anunțat că obiectivul companiei de transport feroviar de pasageri îl reprezintă achiziția de material rulant nou. Procedura se va derula în două etape, astfel, potrivit primei etape se vor achiziționa 41 de automotoare. în cea de-a doua etapa, va fi achiziționat un număr de 44 de automotoare.

Guvernul de la Sofia poate să asigure finanțare doar pentru prima etapa a achizițiilor.

Informație preluată de pe pagina web Club Feroviar

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj