Căi ferate solare inteligente: 110.000 de lire sterline pentru proiectul de electrificare feroviară din Welsh

solarimagesrailO inițiativă care explorează fezabilitatea utilizării tehnologiilor de energie regenerabilă deținute de comunitate pentru a electrifica liniile de tren din Welsh a câștigat un grant de 110.000 de lire sterline.

Un proiect de electrificare a liniilor feroviare din Țara Galilor cu ajutorul tehnologiilor de energie regenerabilă și de depozitare deținute de comunitate a primit o subvenție în valoare de 110,000 £, după ce a câștigat competiția “Intelligent Power Solutions to Decarbonise Rail”.

Inițiativa Green Valley Lines – condusă de organizația climatică 10:10 în parteneriat cu întreprinderea socială Community Energy South, Riding Sunbeams, va explora planurile de electrificare inteligentă a liniilor de navetă către și de la Cardiff.

Lucrând împreună cu Network Rail, Energy Saving Trust și consultanța tehnică Ricardo, proiectul va identifica potențialele site-uri pentru a instala generatoare de energie solară, eoliene sau hidroelectrice deținute de comunitatea de lângă liniile de cale ferată din regiune. Aceste unități ar alimenta direct liniile cu electricitate cu carbon-redus, în timp ce, la rândul lor, ar oferi beneficii financiare comunităților locale, care le-ar deține.

Studiul va cuprinde, de asemenea, soluții tehnice pentru conectarea directă a surselor regenerabile la liniile electrificate și va analiza modul în care se pot integra cele mai bune tehnologii de stocare a energiei pentru a menține scăzute costurile de electrificare.

Inițiativa este una dintre cele șase proiecte care au câștigat finanțare prin concursul Consiliului pentru siguranța feroviară, lansat pentru a contribui la îndeplinirea angajamentului miniștrilor de a elimina până în 2040 trenurile diesel de pe căile ferate britanice.

În ciuda acestui angajament, majoritatea proiectelor de electrificare feroviară din Marea Britanie au fost întrerupte începând din 2016. Planurile de electrificare a mai multor secțiuni ale rețelei feroviare au fost eliminate, guvernul susținând că progresele tehnologice, cum ar fi puterea pe bază de hidrogen – care emite doar apă și vapori în loc de CO2 – înseamnă că nu mai este necesar să electrifice întreaga rețea.

Cu toate acestea, recentul acord al guvernului privind sectorul feroviar nu a făcut nici o mențiune privind nici electrificarea, nici hidrogenul, generând îngrijorări cu privire la angajamentul Departamentului pentru Transporturi de a decarboniza sectorul feroviar.

Confruntându-se cu această inacțiune guvernamentală centrală, transferul a permis companiei de transport pentru Țara Galilor să-și intensifice planurile ambițioase pentru o rețea de metrou din sudul Țării Galilor care să se înalțe la standarde ridicate de mediu.

Trenurile nu vor fi autorizate să circule pe motorină la nord de Cardiff, în conformitate cu planurile, iar toată energia pentru liniile nou electrificate ar proveni din surse regenerabile – 50% provenind de la galezi. Transportul pentru Țara Galilor sprijină proiectul Green Valley Lines ca o modalitate de a contribui la atingerea acestor obiective.

“Acest studiu interesant este o oportunitate de a descoperi cum să folosim noile tehnologii pentru a aduce împreună conducerea galeză în domeniul electrificării feroviare și al energiei regenerabile”, a declarat Leo Murray, director de inovare la 10:10. “Țara Galilor de Sud este bogată în resurse de energie regenerabilă, cu un sector energetic comunitar înfloritor, care ar putea fi o completare perfectă a planurilor de pionierat ale Network Rail pentru electrificarea feroviară inteligentă în regiune”.

Prelucrat după businessgreen.com

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj