Căile Ferate Federale Elvețiene anunță un plan de modernizare a ramelor electrice ICN cu cutii înclinabile în curbe

chsbbicn_train_set_sbbELVETIA: Căile Ferate Federale Elvețiene SBB au anunțat planul de a aloca 400 mil SFr pentru renovarea, la jumătatea duratei de viață, a celor 44 de rame electrice ICN cu cutii înclinabile în curbe în prioada 2021 – 2029.

Lucrările pentru asigurarea altor 20 de ani de funcționare a parcului RABDe 500 vor include elemente din programul de modernizare IC2000.

Acesta va include un interior renovat, cu iluminat revizuit, un sistem de informații pentru călători, mese cu prize electrice integrate și recepție îmbunătățită a telefonului mobil. Vagonul restaurant va fi modernizat și zona de familie a fost reproiectată.

Pe cât posibil, SBB va adapta vehiculele pentru a răspunde cerințelor legislației actuale de accesibilitate.

Lucrarea urmează să fie realizată în atelierele Yverdon-les-Bains ale SBB, iar în jur de 110 angajați lucrează la proiect. Se preconizează că primul vehicul renovat va fi finalizat până la sfârșitul anului 2022.

Ramele electrice cu viteză maximă de 220 km/h cu șapte vagoane au fost furnizate între anii 1999 și 2005 de un consorțiu format din Adtranz și Fiat-SIG, mai târziu Bombardier Transportation și Alstom.

Aceste rame electrice sunt utilizate în principal pe rutele Genève-Aéroport – Biel / Bienne – Basel / St Gallen și pe coridorul nord-sud, unde urmează să fie mutate de pe ruta Gotthard pe care circulă ramele Stadler Giruno. Acestea vor fi apoi redistribuite în Jura și în estul Elveției.

În conformitate cu planurile actuale, parcul va fi retras in final în perioada 2036-2043.

Prelucrare și foto după Railway Gazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj