Calea ferată montană din Elveția, care oferă priveliști renumite, a comandat rame electrice

chbergpanoramagornergratbahnwinterggbahnELVETIA: Grupul feroviar BVZ Holding care operează pe ecartament metric a atribuit firmei Stadler un contract de 45 milioane SFr pentru furnizarea a cinci rame electrice cu două vagoane tip Abt pentru utilizare pe calea ferată montană Gornergrat de 9,4 km, din anul 2021.

Ramele electrice vor fi marca Polaris, derivate din POpular LAndscape Railway din Elveția. Urmează temei astronomie stabilită de BVZ Holding cu parcul de rame Komet de la Matterhorn Gotthard Bahn și unitățile sale Orion, care sunt comandate.

Prin plasarea pe 19 decembrie a comenzii pentru Polaris, directorul executiv al BVZ, Fernando Lehner, a declarat că achiziționarea de vehicule noi și mai rapide vor înlocui materialul rulant cu durata de viață expirată cu o vechime de până la 57 de ani va constituit o parte importantă a strategiei operatorului de a dezvolta Gornergrat ca un munte de top pentru turismul național și internațional.

Pininfarina va realiza designul exterior și interior al ramelor electrice. Ramele electrice cu o lungime de 34,6 m vor avea o capacitate de 120 de călători așezați și 100 în picioare, cu CCTV care monitorizează intrarea cu podea joasă pentru accesibilitate, un sistem de informații pentru călători și spațiu pentru depozitarea bicicletelor și echipamentelor sportive de iarnă. Ramele electrice de 725 V 50 Hz vor avea o viteză maximă de 30 km/h în urcare și 20 km/h la coborâre și vor putea lucra cuplate mai multe vehicule existente la Gornergrat Bahn. Frânarea recuperativă va permite trei coborâri pentru a alimenta două urcări.

Prelucrare după Railway Gazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj