CE a autorizat un ajutor de stat francez pentru un terminal multimodal în Bayonne-Mouguerre

Europeană a autorizat, în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat, un ajutor de stat francez în valoare de aproximativ 19 milioane EURO, care vizează promovarea transferului modal.

Măsura vizează sprijinirea creării unui terminal multimodal de mărfuri în Bayonne-Mouguerre. Terminalul va fi echipat cu așa-numita tehnologie de transbordare orizontală, capabilă să transbordeze în special semiremorci negripabile, pe care terminalele tradiționale nu le pot gestiona. Măsura face parte dintr-o strategie națională de dezvoltare a transportului feroviar de marfă care vizează, printre altele, crearea mai multor terminale de autostrăzi feroviare, capabile să transbordeze semiremorci și să găzduiască frecvențe mai mari ale trenurilor. Beneficiarul este Brittany Ferries, o companie franceza specializata in transportul maritim de pasageri si vehicule. Ajutorul va lua forma unui grant direct care acoperă deficitul de finanțare.

Comisia a evaluat schema în lumina normelor UE privind ajutoarele de stat, în special articolul 93 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, care permite statelor membre să pună în aplicare măsuri de asistență care vizează nevoile de coordonare a transporturilor. Comisia a considerat că măsura este necesară pentru a încuraja dezvoltarea transportului feroviar de marfă și a transferului modal și că are un „efect de stimulare”, având în vedere că, în absența unui ajutor public, beneficiarul nu ar realiza investițiile. În plus, Comisia a constatat că măsura este proporțională, deoarece este limitată la minimul necesar și ar avea un impact limitat asupra concurenței și comerțului dintre statele membre. Pe această bază, Comisia a autorizat ajutorul francez în conformitate cu normele UE privind ajutorul de stat.

Prelucrare și foto după Comisia Europeană

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj