CFR Marfă estimează, pentru 2018, pierderi uriașe

CFR MarfaCFR Marfă continuă investițiile in material rulant CFR Marfă estimează pierderi de 232,6 milioane lei (circa 50 de milioane de euro) in acest an, la venituri totale de 761,5 milioane lei, potrivit unui proiect de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al companiei, rectificat pentru 2018.

CFR Marfă prevede ”pierderi in suma de 232.626 mii lei, ca urmare a nerealizării veniturilor totale aprobate pe anul 2018”, se arata in nota de fundamentare.

Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor, propunerile sau observațiile putând fi trimise pana la data de 19 octombrie.

Compania si-a planificat cheltuieli cu investițiile in suma de 81 milioane lei. Cheltuielile totale sunt bugetate la 994,1 milioane lei, din care cheltuielile cu personalul sunt de 323,55 milioane lei.

CFR Marfă are circa 6.100 de angajați. Câștigul mediu lunar determinat pe baza cheltuielilor de natura salariala este de 4.245 lei pe salariat.

Societatea preconizează plăți restante pentru finalul anului de 320 milioane lei si are de încasat creanțe restante de 344,5 milioane lei.

Reamintim ca CFR Marfă se afla într-o situație financiara precara, datoria către CFR SA se ridica, la începutul acestui an, in luna martie, la 100 de milioane de euro. La acea data, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a cerut “celor de la CFR Marfă sa lichideze datoria pe care [aceasta] o are către CFR SA”.

Tot la începutul acestui an, dar in luna februarie, CFR Marfa prognoza venituri totale de 925,2 milioane lei, însă acum in varianta rectificata a bugetului operatorul național de transport feroviar de marfa prevede venituri totala in suma de 761,5 milioane lei. Rezulta o diferență de 163,7 milioane lei.

CFR Marfa estima si cheltuieli in valoare de 952,2 milioane lei însă in varianta de buget rectificat cheltuielile au crescut la 994,1 milioane lei, un plus de 41,9 milioane lei.

Informație preluata de pe pagina web Club Feroviar, foto CFR Marfă

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj