CFR promite legătură între Aeroportul Brașov și oraș

aeroport-brasov-4Înainte de a se apuca de construcția terminalului, autoritățile brașovene au făcut demersuri pe lângă CFR pentru a conecta aeroportul cu restul orașului.

În urma acestor discuții, conducerea Sucursalei Regionale de Căi Ferate (SRCF) Braşov a anunţat că a făcut deja paşi concreţi pentru racordarea obiectivului la reţeaua feroviară naţională, spre a-l face accesibil unui număr cât mai mare de persoane, scrie Bună Ziua Brașov. „Un studiu de traseu preliminar efectuat în cadrul regionalei braşovene a scos în evidenţă mai multe posibilităţi de realizare a unui racord feroviar, variante care vor fi analizate într-un studiu de fezabilitate pentru care s-au făcut deja demersuri de includere în lista de investiţii finanţate din sursele proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA.

De asemenea, având în vedere valoarea estimată pentru realizarea efectivă a racordului feroviar al aeroportului, de aproximativ 20 milioane euro, s-a solicitat includerea acestui obiectiv în Strategia de Dezvoltare a Infrastructurii Feroviare, pentru a creşte şansele de a i se aloca fonduri”, se precizează în răspunsul transmis de dr. ing. Ioan Pintea, directorul SRCF Braşov, la Compartimentul Implementare şi Monitorizare Proiect AIBG din cadrul CJ Braşov.

Informație preluată de pe pagina web turnusfatului.ro

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj