CFR SA a atribuit contractul pentru etapa pregătitoare a modernizării liniei Craiova – Caransebeș

craiova-caransebesCFR SA a atribuit contractul pentru „Studiu de Fezabilitate pentru reabilitarea liniei feroviare Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeș, parte a Coridorului Orient/Est-Mediteranean”, contract în valoare de 23,5 milioane de lei. Contractul a fost atribuit asocierii „SpA-SC ISPCF SA-SC Italrom Inginerie Internationala SRL”. Fondurile necesare sunt asigurate din Contractul de finanțare nerambursabila CEF(GRANT AGREEMENT UNDER THE CONNECTING EUROPE FACILITY (CEF) -TRANSPORT SECTOR AGREEMENT No INEA/ CEF/ TRAN /M2014/1047757)+ Bugetul de Stat. Termenul de realizare a documentațiilor este de 15 luni de la semnarea contractului.

Scopul contractului de servicii este prestarea serviciului „Studiu de fezabilitate pentru reabilitarea liniei feroviare Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeș, parte a Coridorului Orient/Est -Mediteranean, în conformitate cu prevederile regulamentelor si reglementarilor în vigoare, la standardele impuse pentru Coridoarele Europene.

Obiectivele generale ale proiectului sunt:

 1. Modernizarea liniei de cale ferata în conformitate cu Specificațiile Tehnice de Interoperabilitate (STI) si cu previziunile cererii de trafic de călători și de marfă național si internațional, astfel:
  • linie dublă, electrificată, de 25 kV – 50Hz,
  • controlata de un sistem ERTMS (ETCS Nivel II+GSM-R ),
  • gabarit de libera trecere C,
  • sarcina pe osie de minim 22,5 tone/osie,
  • posibilitatea exploatării trenurilor cu lungimea de 740 m în toate stațiile,
  • caracteristici ale peronului – peroane înalte și lungime a peronului de 40 m, în toate stațiile,
  • lucrări civile în stații – lucrări de igienizare si cosmetizare a construcțiilor existente, intervenții la structuri, eficientizare fluxuri,
  • viteze de circulație cuprinse între 100 – 120 km/h (pentru trenurile de marfă) și 120 – 160 km/h (pentru trenurile de călători).
 2. Modernizarea electrificării pe toată lungimea;
 3. Mărirea capacității de tranzit;
 4. Prin implementarea proiectului, linia de cale ferata va fi în conformitate cu parametrii tehnici ceruți de standardele si legislația europeana în vigoare. De asemenea, implementarea proiectului va contribui la realizarea obiectivelor convențiilor si acordurilor internaționale.

Prelucrare după newsby.marianandrei.com

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj