CFR SA a demarat procedurile de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanta cu fonduri europene

port-constataServiciile contractate vor fi pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea modernizării infrastructurii feroviare din Portul Constanta. Contractul estimat la o valoare de 12,3 milioane lei (2,6 milioane euro), nu va fi împărțit pe loturi și se va derula pe o perioadă de 18 luni, de la data atribuirii.

Criteriile de atribuire vor ține cont de cel mai bun raport calitate-preț, astfel că prețul ofertei va avea o pondere de 40%, în timp ce componenta tehnică va avea o pondere de 60%.

Lucrările vor fi finanțate din fonduri europene.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 7 ianuarie 2019, deschiderea ofertelor urmând a avea loc la aceeași dată.

Obiectivul contractului de prestări servicii „Studiu de fezabilitate pentru modernizarea infrastructurii feroviare din Portul Constanța”, este de a asigura soluția optimă pentru executarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanța, atât din punct de vedere tehnic, operațional, cât și economic și financiar, precum și al impactului asupra mediului și al schimbărilor climatice, conform cu cerințele prevăzute în documentația de atribuire.

Modernizarea este necesară deoarece infrastructura feroviară din portul Constanta este învechită şi nepotrivită contextului actual. Modernizarea infrastructurii feroviare va lua în considerare soluții de asigurare a cerințelor tehnice în conformitate cu legislația europeană, precum încărcarea pe osie 22,5 t, posibilitatea de operare a trenurilor de marfă cu o lungime de 740 m şi o viteză tehnică de cel puțin 100 km/h.

Se va analiza starea actuală a infrastructurii feroviare din portul Constanța, în vederea identificării blocajelor şi a altor deficiențe care afectează circulația trenurilor de marfă pe traseul proiectului global şi a desfășurării activităților specifice din port.

După finalizarea studiului de fezabilitate, se va identifica varianta optimă de modernizare a infrastructurii feroviare din portul Constanța.

 Articol publicat pe pagina web Club Feroviar

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj