CFR SA pregătește modernizarea căii ferate din Portul Constanța

port-linii-cfr-watermarkCompania Națională de Căi Ferate CFR SA a obținut, pe data de 7 martie, de la Primăria Constanța, pentru Sucursala Regionala CF Constanța, trei certificate de urbanism, necesare modernizării linilor de cale ferate din incinta Portului Constanța.

Certificatul de urbanism nr. 664 presupune modernizarea TN, L1, L2, situate în dana 45-48, Mol 3 Port “B” Constanța.

Certificatul de urbanism nr. 666 constă în modernizare TN, buclă chei nord, stația Port A Constanța. Al treilea certificat de urbanism, nr. 667, presupune modernizare TN, magazii Socep L3,4 și 5, dana 35-43, Mol 2, port B Constanța.

Reamintim că CFR SA a demarat, anul trecut, procedura de achiziție publică pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea modernizării infrastructurii feroviare din Portul Constanța. Contractul este estimat la o valoare de 12,3 milioane lei (2,6 milioane euro), nu va fi împărțit pe loturi și se va derula pe o perioadă de 18 luni, de la data atribuirii. Obiectivul contractului de prestări servicii este de a asigura soluția optimă pentru executarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanța, atât din punct de vedere tehnic, operațional, cât și economic și financiar, precum și al impactului asupra mediului și al schimbărilor climatice, conform cu cerințele prevăzute în documentația de atribuire.

Modernizarea este necesară deoarece infrastructura feroviară din portul Constanța este învechită și nepotrivită contextului actual. Modernizarea infrastructurii feroviare va lua în considerare soluții de asigurare a cerințelor tehnice în conformitate cu legislația europeană, precum încărcarea pe osie 22,5 t, posibilitatea de operare a trenurilor de marfă cu o lungime de 740 m și o viteză tehnică de cel puțin 100 km/h.

Prelucrare după ziuaconstanta.ro

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj