China ar putea fi implicata in proiectele feroviare din Romania

RO-China-225x300In cadrul unei întrevederi cu Ministrul Transporturilor din China, Li Xiaopeng, Ministrul Transporturilor din Romania, Lucian Șova, abordat problema investiției in infrastructura de transport si a achiziției de material rulant, precum si a colaborării bilaterale si implementarea proiectelor.

“Obiectivul Ministerului Transporturilor din Romania este de a sprijini dezvoltarea unui sistem de transport eficient, sustenabil, flexibil si sigur, care sa contribuie la progresul economic al României. Pentru aceasta este nevoie de conectarea tuturor modurilor de transport. Dezvoltarea sectorului transporturilor din Romania trebuie sa tina seama de legăturile necesare cu UE, dar si cu alte regiuni ale lumii, inclusiv cu Asia,” a precizat ministrul Transporturilor, Lucian Șova.

Acesta a explicat faptul ca Ministerul va depune toate eforturile pentru a identifica sursele de finanțare si va face toate demersurile pentru a facilita accesul investitorilor in proiectele de construcție a infrastructurii.

Ministrul chinez a reliefat prezenta in Romania a companiilor din China care vor sa lucreze in infrastructura de transport din Romania.

In cadrul întâlnirii cu reprezentanții delegației Chinei, Lucian Șova a precizat ca Romania este interesata de parteneriate privind asamblarea materialului rulant la nivel local, ceea ce vizează locomotive si vagoane de pasageri, implicarea in format PPP pentru modernizarea infrastructurii de cale ferata existenta, implicit a construcției liniei de mare viteza.

Cei doi oficiali vor avea discuții si la Beijing care ar putea fi concretizate prin acorduri semnate, precizează Ministerul Transporturilor intr-un comunicat.

Cei doi miniștri s-au întâlnit la Belgrad, in cadrul reuniunii Miniștrilor de Transport din China si statele din Centrul si Estul Europei, ca parte a Formatului de Cooperare „16+1”.

Informație preluata de pe pagina web Club Feroviar

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj