China are încă un proiect grandios în pregătire

china-tunel-465x390China este pregătită să construiască primul tunel submarin pentru trenuri de mare viteză în provincia sudică Zhejiang, a informat mass-media chineză vinerea aceasta.          

Tunelul urmează să treacă pe sub mare pe o distanță de 16,2 km, în timp ce lungimea totală a căii ferate urmează a fi de aproape 70 km între orașele Ningbo și Zhoushan, relatează agenția de știri guvernamentală chineză, Xinhua.

Concepute pentru a rula cu o viteză de 250 km pe oră, trenurile vor reduce timpul de călătorie de la 1,5 ore în prezent la aproximativ o jumătate de oră.

Povincia Zhejiang, care se află la sud de orașul Shanghai, a fost una din primele regiuni ale Chinei în care au fost construite linii feroviare de mare viteză.

Lungimea căilor ferate de mare viteză din China a ajuns acum circa 25.000 km, echivalentul a 60% din totalul mondial de căi ferate de mare viteză.

Cu proiecte precum linia Beijing-Shanghai – care este cea mai rapidă cale ferată din lume, cu secțiuni pe care trenurile pot ajunge până la 350 km pe oră – sau legătura dintre Hong Kong și rețeaua feroviară națională chineză, în ultimii ani trenurile de mare viteză au devenit unul dintre principalele elemente ale dezvoltării infrastructurii din China.

Articol de Radu Plugaru publicat pe pagina web evz.ro

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj