Croația angajează Swietelsky pentru lucrări de reînnoire de 23 milioane de euro

HZ Infrastruktura din Croația și Swietelsky semnează acordul de reînnoire a căilor ferate
HZ Infrastruktura din Croația și Swietelsky semnează acordul de reînnoire a căilor ferate

ZAGREB (Croația) – Operatorul de infrastructură feroviară de stat croat HZ Infrastruktura a semnat un acord de 170 de milioane de kuna (23 de milioane de euro) cu Swietelsky din Austria pentru reînnoirea a 21 de kilometri de căi ferate, a declarat guvernul.

Lucrările de renovare a secțiunii de cale ferată Virovitica-Pitomaca din partea de nord a țării sunt așteptate să dureze 18 luni, după care trenurile vor putea circula cu 100 de kilometri pe oră, față de viteza actuală de 80 de kilometri pe oră, a spus guvernul într-o declarație luni, când a fost semnat acordul.

HZ Infrastruktura va finanța proiectul printr-un împrumut comercial susținut de garanții de stat.

Tronsonul Virovitica-Pitomaca face parte din linia de cale ferată Varazdin-Koprivnica-Virovitica-Osijek-Dalj și este prima dintre cele trei secțiuni planificate pentru renovare în următorii cinci ani. În acest scop, HZ Infrastruktura a asigurat o finanțare de 449 milioane kuna (60,3 milioane euro).

Celelalte două secțiuni sunt Pitomaca-Virje (22 km) și Virje-Koprivnica (20 km).

Lucrările de construcție a căilor ferate în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro sunt în desfășurare în Croația, pe baza planificării naționale ca transportul să investească 3,5 miliarde de euro în modernizarea căilor ferate până în 2030, a spus ministrul transporturilor, Oleg Butkovic, în declarație.

Prelucrat după seenews. Foto: guvernul croat

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj