Cronica noutăților din industria de aprovizionare feroviară

csm_tn_ari-marmadukeLa 29 iulie Companiile Greenbrier au raportat că au finalizat achiziția întreprinderilor de producție de vagoane și componente ale American Railcar Industries, în cadrul unei tranzacții de 400 de milioane de dolari convenite în aprilie. Instalațiile ARI din Missouri, Arkansas și Texas, inclusiv două noi fabrici de produse și 1.600 de angajați, vor fi integrate în operațiunile de producție și comercializare ale Greenbrier. “Această achiziție, combinată cu amprenta noastră strategică existentă, ne permite să ne deservim mai bine baza de clienți diversificată din punct de vedere geografic, printr-o integrare verticală îmbunătățită, transport redus și economii de scară”, a explicat Mark Rittenbaum, directorul comercial principal. “Sunt capabilitățile noastre de proiectare și inginerie și extinde portofoliul nostru de vagoane cisternă și vagoane buncăr acoperite, permițându-ne să deservim noi piețe și creșterea nevoilor clienților.

csm_tn_kz-KTZ-Alstom-MoUAlstom a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Căile Ferate din Kazahstan pentru dezvoltarea tehnologiilor digitale de semnalizare și interlocking a căilor ferate. Memorandumul de Înțelegere a fost semnat de Kanat Almagambetov, prim-vicepreședinte KTZ și Didier Pfleger, vicepreședintele principal al Alstom pentru Orientul Mijlociu, Africa și Asia Centrală, în timpul unei vizite oficiale a lui Bruno Le Maire de la Ministerul Economiei și Finanțelor la fabrica de locomotive electrice EKZ plantă din Nur-Sultan. “Modernizarea infrastructurii feroviare este una dintre prioritățile pentru dezvoltarea sectorului de transport al țării”, a explicat CEO-ul KTZ Sauat Mynbayev. „Suntem siguri că în parteneriat cu Alstom vom putea implementa sisteme moderne de semnalizare într-un interval de timp mai scurt.

”Story Contracting și-a deschis oficial noul birou în Birmingham, unde s-a stabilit pentru a ajuta compania și partenerul său strategic FJD Consulting să livrează proiecte îmbunătățite în Midlands, sub un cadru contractual pe doi ani de 38 de milioane de lire sterline cu Network Rail pentru lucrări de structuri în partea sudică a regiunii Nord-Vest Central. După ce au finalizat lucrările la tunelul Snow Hill, echipa lucrează în prezent la proiecte în Walsall și Tamworth.

KfW IPEX-Bank finanțează 18 DMU-uri Alstom Cordia Lint 54 comandate de organismul de achiziții a materialului rulant SFBW din Baden-Württemberg pentru a fi folosite la serviciile Zollernalbbahn din decembrie 2020. Împrumutul de 79 milioane Euro este garantat de Land și vor fi rambursta în 25 de ani.

csm_tn_it-trainpal-italyAplicația TrainPal a Ctrip Group vinde acum bilete pentru serviciile Trenitalia și Italo din Italia, precum și pentru serviciile feroviare din Marea Britanie.

Siemens Mobility a anunțat pe 29 iulie că East Riding of Yorkshire Council a aprobat cererea sa privind planul conturului pentru construcția unei fabrici de producție a vehiculelor feroviare de 80.000 m2. Sub rezerva aprobărilor ulterioare, Siemens speră să înceapă activitatea anul viitor și să aibă fabrica complet funcțională până în 2025.

Pentru a-și eficientiza drepturile de proprietate, Nurminen Logistics a cumpărat înapoi terminalele finlandeze de transport de marfă din Vainikkala, Kotka și Luumäki pentru 3 – 5 milioane de euro. Cele trei terminale fuseseră vândute către Ilmarinen Mutual Pension Insurance Co în 2009, în baza unui contract de vânzare-leasing, care urma să se termine în octombrie 2019. Compania achiziționase anterior terminalul de marfă din Niirala.

Prelucrare după railwaygazette.com

Notă: Compania Greenbrier deține și la Arad întreprinderea AstraRail unde se produc boghiuri și vagoane de marfă pe o suprafață acoperită de 150.000 de metri pătrați.

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj