Cum arată în interior trenul direct Cluj – Viena. Durata călătoriei până în capitala Austriei

Tren_cluj_viena_1Avem acum o veste bună pentru cei care iubesc Viena. De la Cluj Napoca a plecat duminică, în zori, primul tren spre capitala Austriei.

Botezat Transilvania, acesta ar trebui să ajungă la destinație în 10 ore. În gara din Cluj au fost duminică zeci de doritori care au plătit pentru bilet, în jur de 130 de lei. Trenul oprește doar la Oradea şi la Budapesta.

“Personal, nu prea am mai călătorit cu trenul şi dacă este opțiunea asta, e o idee bună şi mai ales că merge destul de repede. Și e chiar ieftin. Mergem de Crăciun să vedem oraşul, că am mai fost şi e mai interesant”, spune un tânăr.

Până acum foarte mulți români călătoreau în capitala Austriei cu mașina, însă cei care nu vor să stea la volan cu orele cred că soluția de pe calea ferată este numai bună.

“Fain, super scurt. Inițial ne gândeam să mergem cu maşina, dar fiind scurt timpul şi neobositor, am ales să mergem cu trenul. Cu mașina facem tot atât, nu merită tot efortul. Mergem într-un citybreak, stăm 4 zile, şi cu trenul mergem, cu trenul ne întoarcem”, spun niște tineri.

Trenul pleacă din gara din Cluj-Napoca, în fiecare zi, la ora 7:35 şi ajunge în capitala Austriei puţin după ora 17. Întoarcerea din Viena este însă la ora 10 dimineaţa şi ajunge la Cluj-Napoca undeva după ora 21.

După 35 de minute, trenul a şi ajuns în Oradea.

“E mai uşor şi pentru noi, care călătorim Înainte am umblat cu alte transporturi, cu maşina, dar acuma e prima dată când mă duc din România la Viena cu trenul”, spune o femeie.

Controlul documentelor se face în Episcopia Bihor. De asemenea, tot de duminică, CFR Călători a anunțat o nouă legătură între Bucureşti şi Budapesta, pe ruta Craiova, Timişoara, Arad. Trenul pleacă din Capitală puţin după ora 5 şi va ajunge în Budapesta înainte de ora 19.

Informație publicată pe pagina web stirileprotv.ro, unde puteți vedea și înregistrarea video a emisiunii din programul ProTV

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj