CZ Fabrica Loko a livrat prima locomotiva diesel electrică reconstruită EffiLiner 1600 Bizon

Loco_effiLiner_1600REPUBLICA CEHĂ: CZ Fabrica Loko din Česká Třebová a livrat operatorului Carrier Carrier prima dintre cele două locomotive EffiLiner 1600 Bizon produse prin reconstrucția extensivă a locomotivelor CKD Clasa 753.

RCC-CZ intenționează să utilizeze prima locomotivă pentru a transporta trenuri de marfă pe ruta Polanka nad Odrou – Bohumin-Vrbice – Chalupki / Petrovice u Karvine în zona industrială Ostrava și pe coridorul 2 de tranzit spre Breclav, la granița cu Austria. Cea de-a doua locomotivă urmează să fie livrată la RCC-Slovacia la sfârșitul lunii mai, pentru utilizarea la remorcarea trenurilor de containere care deservesc terminalele feroviare ale Operatorului Rail Cargo-ČSKD din Bratislava și Žilina.

Comandate printr-un contract de leasing cu Unicredit Leasing, locomotivele EffiLiner 1600 tip Bo-Bo sunt alimentate de un motor diesel CAT 3512C-HD de 1.550 kW cu transmisie c.a – c.c. și au o viteză maximă de 100 km/h.

“Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestor locomotive este prețul lor de cumpărare favorabil”, potrivit directorului de vânzări CZ Loko, Jan Kutálek. “Este o modernizare completă a locomotivelor originale ČKD Clasa 753 care le transformă în locomotive practic noi. Acestea pot face același serviciu ca o locomotivă nouă. Cu toate acestea, prețul de cumpărare este de aproape două ori mai mic. Un alt avantaj major este livrarea rapidă și accesibilă la prețurile cehe și un nivel ridicat de unificare cu celelalte produse ale noastre. “Începând cu anul 2012, locomotivele din clasa 753.6 au fost cumpărate sau închiriate operatorilor de transport de marfă SD-KD (cinci), Unipetrol Doprava (patru), PSŽ din Slovacia (unul) și CER CARGO Holding din Ungaria (doi). Producerea modelului EffiLiner 1600 în forma sa actuală se va termina într-un an, când omologarea va fi finalizată, iar modificarea proiectului pentru a îndeplini standardele mai noi va fi necesară. În plus, CZ Loko dorește să se concentreze asupra producției de locomotive de manevră.

Prelucrare și foto după railwaygazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj