DB testează vagoane de marfa inovatoare, inspirate din construcția de aeronave

DB-marfa_Innovativer_Güterwagen_2-data-300x193Proiectul ce presupune dezvoltarea unor vagoane inovatoare pentru transport de marfă este finanțat de către Ministerul german al Infrastructurii Digitale (BMVI), de către DB Cargo si VTG, iar rezultatul său este unul ”foarte promițător”.

Astfel, au fost proiectate patru vagoane prototip acestea fiind in teste încă din luna martie a acestui an. Vagoanele au fost echipate cu componente ușoare pentru a reduce atât consumul de energie cat si poluarea fonică. In plus, aceste vagoane beneficiază de noi sisteme digitale ce optimizează operațiunile de manevră feroviară.

Deutsche Bahn (DB) a precizat, prin intermediul unui comunicat de presă, că rezultatele de pană acum au fost ”foarte promițătoare”, iar jumătate din parcursul de 150,000 kilometri ce trebuie testat, a fost deja efectuat.

DB-marfa_Innovativer_Güterwagen_1-data-300x191”Proiectul nostru de cercetare aduce vagoane de înaltă tehnologie pe calea ferată. In probele de anduranță, testăm inovațiile digitale și cele mai recente tehnologii de reducere a zgomotului. Sunt mulțumit de rezultatele primelor probe. Transportul feroviar de marfă poate fi in viitor mai silențios, mai eficient din punct de vedere energetic și mai economic. Acesta este un pas important pentru transferul mai multor mărfuri către calea ferată, dar și in ceea ce privește creșterea acceptabilității globale a transportului feroviar de marfă”, a punctat Andreas Scheuer, ministrul Federal al Transporturilor.

”Prin acest parteneriat, aducem clienților noștri inovația si cream un avantaj competitiv foarte necesara pentru transportul feroviar. Datorita unei metode de construcție ușoară, inspirata din construcția de aeronave, economisim si energie. De exemplu, vagonul platforma multifuncțional a fost creat special pentru clienții noștri din industria otelului. Vagonul transportă plăcile de otel la laminor și apoi, tot același vagon transportă către următorul client bobinele de otel finisate.  Astfel, in loc de două tipuri de vagoane se poate folosi doar unul, ceea ce este un câștig major pentru lanțul de transport”, a precizat Alexander Doll, membru in Consiliul Director al DB si responsabil de divizia de marfă și logistică.

Informație preluata de pe pagina web Club Feroviar, Foto DB

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj