DB va alimenta direct rețeaua de tracțiune cu energie solară

Parc solar din Wittenberge
Parc solar din Wittenberge

Pentru prima dată, Deutsche Bahn va alimenta direct rețeaua sa de tracțiune cu energia solară.

Deutsche Bahn și dezvoltatorul panoului solar Enerparc au semnat un contract pentru un nou parc solar la Wasbek, în statul german Schleswig-Holstein. Energia electrică produsă de parcul respectiv va alimenta rețeaua de tracțiune de 16,7 Hz prin intermediul stației de conversie a DB din Neumünster.

Ronald Pofalla, șeful infrastructurii la DB, a declarat: „Este prima dată când alimentăm cu energie solară direct rețeaua de tracțiune. În acest sens, începem căi complet noi în implementarea strategiei noastre de protejare a climei. Noul parc solar va contribui la creșterea procentului de energie electrică ecologică în fiecare an. ”

Deutsche Bahn este deja cel mai mare consumator de energie electrică din Germania. Conform propriilor calcule ale companiei, 60% din energia electrică provine în prezent din surse regenerabile. Acest procent va crește la 61% până în 2021 și la 100% până în 2038.

Torsten Schein, șeful consiliului de administrație la DB Energie, a declarat: „Suntem responsabili de achiziția de energie electrică pentru rețeaua feroviară și suntem al cincilea furnizor de energie electrică din Germania. Alimentând această energie solară direct în rețea, căpătăm experiență și informații cu privire la furnizarea de energie din surse regenerabile a căii ferate.”

Contractul dintre DB și Enerparc va presupune crearea unui parc solar cât aproximativ 70 de terenuri de fotbal. Modulele cu 42 Megawați putere maximă (MWvârf) trebuie să producă în jur de 38 de Gigawati ore (GWh) de energie în fiecare an.

Sub rezerva aprobărilor de către experți și autoritățile statului în contextul planificării în curs a utilizării terenurilor și în urma acceptării din partea municipalității, construcția urmează să înceapă cât mai curând posibil.

Stefan Müller, director, Enerparc, a declarat: „Datorită contractului pe termen lung cu DB, beneficiem de securitate când vine vorba de planificare. Partenerii puternici și costurile reduse de capital fac ca construcția unor parcuri solare mari să fie rentabilă.”

Prelucrarea după railway-news

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj