DB va investi 12 miliarde de euro în trenuri noi până în 2026

DB-ICE4Căile Ferate Germane (DB) au anunțat că intenționează să investească 12 miliarde de euro în trenuri noi până în 2026 pentru a crește capacitatea de locuri pe scaune pe distanțe lungi cu 20% și pentru a înlocui trenurile de navete.

„Aceasta este o sumă record în istoria DB”, spune membrul consiliului de administrație al DB pentru transportul de călători, dl Berthold Hube. „Fiecare euro pentru mai multe linii de cale ferată și trenuri moderne este bine investit”.

”DB Regio intenționează să investească aproximativ 2,7 miliarde de euro în cele cinci rețele S-Bahn majore din Germania pentru modernizarea trenurilor existente și procurarea de vehicule noi. În următorii doi ani, DB Regio va investi aproximativ 1 miliard de euro pentru achiziționarea a peste 350 de vehicule regionale.

DB va investi 8,5 miliarde de euro în parcul de lungă distanță pentru a înlocui automotoarele vechi de 40 de ani și pentru a extinde parcul de mare viteză pentru a face față cererii în creștere. Traficul pe linia de mare viteză Berlin – Munchen a crescut cu 14% în acest an, iar DB rulează mai multe trenuri pe linie, deoarece noul orar a început pe 15 decembrie. DB va extinde parcul ICE4 de la 38 la 137 de trenuri și parcul IC2 de la 44 la 86 de trenuri.

Servicii noi În 2021, DB intenționează să dubleze frecvența dintre Hamburg și Berlin pentru a rula un tren la fiecare 30 de minute. DB va introduce, de asemenea, o nouă rută InterCity între Frankfurt, Siegen, Dortmund și Münster și un nou serviciu EuroCity între Munchen și Zürich, după finalizarea electrificării. Introducerea trenurilor ICE4 cu 13 vagoane va începe, de asemenea, în 2021.

În 2022, serviciul InterCity Stuttgart – Zürich va fi intensificat pentru a opera la fiecare oră. Aceasta va fi urmată în 2023 de deschiderea liniei de mare viteză Wendlingen-Ulm, care va reduce timpul de călătorie între Stuttgart și München și introducerea a 30 de noi trenuri de mare viteză pe liniile de mare viteză Köln – Frankfurt și Berlin – Munchen.

În 2024 se va realiza o extindere a serviciilor ICE între Renania de Nord Westfalia și Berlin, prima fază a unui serviciu de o jumătate de oră între Hanovra și Berlin, începerea serviciului EuroCity Express între Amsterdam, Berlin și Westerland și lansarea unui nou două -Serviciul InterCity orar intre Nuremberg, Jena si Leipzig. În cele din urmă, în 2026, va fi introdus un serviciu de o jumătate de oră pe coridorul de mare viteză Hamburg – Hanovra – Frankfurt – Stuttgart – Munchen, împreună cu reduceri de timp ale călătoriei la sud de Frankfurt și nord-vest până la Köln.

Prelucrare după raijournal.com

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj