Decizie de infrigment: Comisia Europeană solicită PORTUGALIEI să transpună normele UE privind transportul interior de mărfuri periculoase

logo Comisia EuropeanaComisia Europeană a decis să trimită, la 27 noiembrie, un aviz motivat Portugaliei prin care se solicită respectarea deplină a legislației UE privind transportul interior de mărfuri periculoase. Portugalia nu și-a actualizat legislația națională care reglementează transportul rutier și feroviar de mărfuri periculoase.

Legislația națională a Portugaliei nu a fost adaptată în funcție de progresul tehnic și științific, astfel cum se prevede în Directiva 2018/1846 a Comisiei, și anume în ceea ce privește modificările Acordului european referitor la transportul rutier internațional al mărfurilor periculoase (ADR), precum și la Regulamentele privind transportul internațional feroviar al mărfurilor periculoase (RID). 

Autoritățile portugheze au la dispoziție două luni pentru a răspunde; în caz contrar, Comisia poate trimite acest stat membru în fața Curții de Justiție a UE.

Prelucrare după Comisia Europeană

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj