Deutsche Bahn sprijinină reforma feroviară din Ucraina

uakyiv_station_nightUCRAINA: Ministerul Infrastructurii a semnat un memorandum de înțelegere cu Deutsche Bahn care acoperă cooperarea în sectorul transporturilor și dezvoltarea căii ferate naționale Ukrzaliznytsia.

Memorandumul a fost semnat de ministrul infrastructurii, Vladislav Krikli, în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos, pe 22 ianuarie, în prezența premierului Oleksiy Honcharuk.

Kryklii a declarat că experiența DB de îmbunătățire a eficienței transportului feroviar va fi utilă în timpul reformei sectorului feroviar ucrainean. “O componentă importantă a punerii în aplicare a Acordului de asociere dintre Ucraina și UE este adaptarea și punerea în aplicare a directivelor UE referitoare la transportul feroviar”, a spus el. „Ne așteptăm ca noua lege privind transportul feroviar să fie adoptată de parlament în anul 2020. Experiența unei astfel de companii precum Deutsche Bahn este importantă pentru implementarea sa practică.”

Ukrzaliznytsia a declarat că consiliul său de supraveghere a „luat cunoștință” de memorandum, despre care a subliniat că este „o inițiativă și prerogativă” a guvernului.

Prelucrare și foto după Railway Gazette

Nota: Ucraina are o rețea feroviară dezvoltată, numărul total de kilometri de lucru de peste 22 000 de kilometri. Două treimi din liniile feroviare ucrainene sunt intens exploatate, echipate cu facilități moderne de management, dispecera centra și sistem automat de bloc.

Administratorul transportului feroviar public este Administrația de Stat a Transportului Feroviar al Ucrainei „Ukrzaliznytsia”, care a fost înființată în decembrie 1991. Sfera de management a Ukrzaliznytsia acoperă căile ferate din Donetsk, Lviv, Odessa, Pivdenna (sudul), Pivdenno-Zakhidna (sud-vestul ) și Pridniprovska (aproape de Dnipro), precum și alte întreprinderi și organizații ale complexului de inginerie industrială integrată, care asigură transportul de mărfuri și călători. Sursa uz.gov.ua

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj