DMU-uri livrate pentru lansarea transportului de călători pe linie de marfă

csm_tn_de-bentheimer-eisenbahn-alstom-lint-scherpenhuizenGERMANIA: Căile ferate locale de transport de marfă Bentheimer Eisenbahn au preluat primele două din cele cinci automotoare diesel (DMU) Alstom Coradia Lint 41 pe care le-a comandat pentru a permite reintroducerea serviciilor de călători pe ruta Bad Bentheim – Nordhorn – Neuenhaus de 30 km.

Serviciile de călători au fost înlocuite cu autobuze operate în 1964, dar în 2015 Landul Niedersachsen și autoritățile locale din Bentheim, Nordhorn și Neuenhaus au convenit să finanțeze un proiect de 17 milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii pentru a permite ca circulația trenurilor de călători să fie restabilită.

La începutul anului 2017, Bentheimer Eisenbahn a acordat direct Alstom contractul privind materialul rulant, întrucât evaluarea pieței a concluzionat că este singurul furnizor care ar putea livra DMU-uri cu omologare de tip și care să respecte cerințele de accesibilitate ale landului, inclusiv o înălțime a podelei de 800 mm, într-un timp atât de scurt.

S-a sperat că serviciile ar putea începe în decembrie 2018. Lansarea este acum planificată să aibă loc imediat ce îmbunătățirile infrastructurii vor fi finalizate, ceea ce ar putea fi în luna iunie, dacă vremea o va permite.

Prelucrat după railwaygazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj