Ediția a doua a Forumului de Cooperare Internaţională “O centură, un drum” s-a încheiat

xi-jinping-mataseForumul Cooperare Internațională “O centură, un drum” s-a încheiat, sâmbătă, la Beijing. Preşedintele chinez, Xi Jinping, a anunţat rezultatele obţinute în cele trei zile de desfășurare a celei de a doua ediții a evenimentului .

Liderul chinez a precizat că la masa rotundă a liderilor ţărilor participante au fost discuţii aprofunde, clarificând punctele cheie ale cooperării şi au ajuns la un consens privind construirea comună a inițiativei “O centură, un drum”.

La forum, părţile au avut 283 de rezultate pragmatice, inclusiv semnarea de acorduri de cooperare interguvernamentală, lansarea unui dialog multilateral şi a unei platforme de cooperare în toate domeniile şi s-a publicat un raport privind progresele înregistrate. La conferinţa antreprenorilor, care a avut loc în cadrul forumului, au fost prezente mai multe personalităţi din sectoarele comercial şi industrial, semnându-se o serie de acorduri de cooperare în valoare de peste 64 miliarde de dolari.

Părţile participante au definit priorităţile cooperării viitoare, mai ales, impulsionarea interconectării terestre, maritime, aeriene şi pe internet, dar şi construirea de infrastructură de înaltă calitate.

Ediţia actuală a forumului a transmis un semnal clar că statele care aderă la iniţiativă sunt din ce în ce mai multe, calitatea cooperării este pragmatică, iar perspectivele de dezvoltare sunt optimiste, a subliniat Xi Jinping.

Sursa romanian.cri.cnNotă: La summitul din 2017, Președintele chinez a declarat că băncile chineze vor împrumuta 56,4 miliarde de dolari  în vederea susținerii cooperării în cadrul programului Noilor Drumuri ale Mătăsii

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj