Electricitate verde pentru cele mai mari 15 gări ale Deutsche Bahn

munchen-dbCompania Deutsche Bahn a anunțat ca cele mai mari 15 gări din Germania vor utiliza electricitate verde ca parte a angajamentului companiei pentru 2030 de creștere a cotei sistemului de tracțiune verde la 80%. DB plănuiește sa transfere utilizarea a 70 de gigawați ore in electricitate verde, reprezentant 20% din consumul anual total de electricitate al tuturor gărilor din Germania.

„Protecția mediului si a climei sunt provocările secolului 21. Protecția climei începe cu noi atunci când intram într-o gara. Gările au acum un loc special in strategia noastră de mediu”, a declarat Ronald Pofalla, Membru al Consiliului de Administrație pentru Infrastructura al DB.

Noua inițiativă privind electricitatea verde se refera la cele mai frecventate 15 gări din tara, inclusiv șase gări din Berlin, gările centrale din Hamburg, Hanovra, Dusseldorf, Koln, Frankfurt, Stuttgart si Nuremberg, dar si gara centrala din Munchen si Munchen Marienplatz. Folosind energie regenerabila pentru alimentarea acestor gări, DB va reduce emisiile de CO2 cu 35.000 de tone anual. Cele 15 gări sunt tranzitate de 4,26 de milioane de oameni in fiecare zi.

Noile clădiri ale gărilor din Lutherstadt Wittenberg si Kerpen-Horrem, dar si fabrica ICE din Koln, sunt deja complet neutre din punct de vedere climatic.

In prezent, DB este cea mai mare companie consumatoare de electricitate verde din Germania. Anul trecut, cota consumului de electricitate verde a crescut cu 13% de la 44% la 57%, iar pana la sfârșitul lui 2019, DB plănuiește sa atingă o cota de 60%. Compania va investi 50 de milioane de euro si se va baza pe o cota in creștere a electricității obținute din energie regenerabila pentru a atinge o țintă de 80% pentru 2030 când emisiile de CO2 vor fi reduse cu 50%. Pentru 2050, Deutsche Bahn dorește sa devina o companie cu emisii de dioxid de carbon zero.

Preluare după clubferoviar.ro, Foto: Uwe Miethe/Deutsche Bahn AG

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj