ERA devine organism de autorizare transfrontalier

ERAEUROPA: Agenția Europeană a Căilor Ferate ERA a preluat responsabilitatea pentru autorizarea vehiculelor, certificarea siguranței și aprobarea sistemului de cale ferată ERTMS, începând cu 16 iunie, deschizând ceea ce a numit “o nouă eră a proceselor unice și simplificate de autorizare și certificare în Europa”.

Aceasta face parte din pilonul tehnic al celui de-al patrulea pachet legislativ al UE privind transporturile feroviare. Directorul executiv al ERA, Dr. Josef Doppelbauer, a declarat că procesele simplificate vor contribui la îmbunătățirea poziției competitive a transportului feroviar prin reducerea “barierelor tehnice și a costurilor excesive” care au împiedicat progresul.

Operatorii transfrontalieri pot utiliza instrumentul “ghișeu unic” al ERA pentru a accesa un singur proces integrat pentru a obține autorizații pentru vehicule, certificate de siguranță unice sau pentru a solicita aprobarea ERTMS. ERA atribuie apoi un manager de proiect ca persoană de contact pentru a consilia solicitantul pe tot parcursul procesului.

Bulgaria, Finlanda, Franța, Grecia, Italia, Țările de Jos, România și Slovenia au adoptat noul regim, iar Elveția o folosește de la caz la caz, deși țara nu este membră a UE. Alte state membre cu căi ferate vor transpune legislația până în iunie 2020.

Agenția UE pentru Căi Ferate are mandatul de a elibera certificate de siguranță unice și autorizații de tip pentru vehicule valabile în mai multe țări europene și pentru a asigura un sistem interoperabil de gestionare a traficului feroviar european în dezvoltarea și punerea în aplicare a Spațiului feroviar unic european.

Prelucrat după railwaygazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj