Eurotunnel solicită clarificări la granița post-Brexit

csm_tn_eu-eurotunnel-shuttle_22_2d3d1a6b98Concesionarul tunelului de la Canalul Mânecii, Eurotunnel, a cerut liderilor politici să clarifice “cât mai curând posibil” natura relației de frontieră și a controalelor care vor exista în urma plecării așteptate a Regatului Unit din UE, care urmează să aibă loc în 29 martie.

Cererea lui Eurotunnel a venit imediat după votul din 15 ianuarie în Camera Comunelor din Regatul Unit, care a respins acordul de retragere propus între Regatul Unit și UE.

Eurotunnel a spus că 26% din comerțul dintre Marea Britanie și UE trece prin Tunelul de pe Canalul Mânecii, “susținând sute de mii de locuri de muncă”, fiind necesare norme clare pentru a “permite întreprinderilor să continue să investească, să creeze locuri de muncă și să păstreze , schimburi sociale și culturale care beneficiază atât în Regatul Unit, cât și în UE “.

Eurotunnel a declarat că s-a pregătit pentru toate rezultatele în ultimii doi ani și și-a adaptat infrastructura astfel încât fluxul de trafic prin tunel să poată fi menținut chiar și în cazul unui brexit “fără înțelegere”.

Eurotunnel a declarat că autocamioanele care utilizează trenurile sale de transfer parcurg acum opt controale separate, în comparație cu cele trei tipuri de verificări când tunelul a fost deschis în 1994, iar acest lucru nu a împiedicat traficul de camioane să crească de patru ori pe parcursul perioadei.

Prelucrare și foto după railwaygazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj