Extinderea liniei C a metroului din Roma continuă

Extindere metrou_romaITALIA: Primarul Romei Virginia Raggi a confirmat că faza metroului linia C, în prezent în construcție, va ajunge la Piazza Venezia, făcând o stație mai lungă decât cea preconizată anterior. O mașină de forare a tunelurilor (TBM) excavase un tunel spre vest de San Giovanni și se așteaptă să ajungă la stația Colosseo în această lună sau mai târziu. Planul inițial prevedea eliminarea TBM în acel stadiu, cu tunelurile de la vest de Colosseo forate din cealaltă direcție ca parte a următoarei faze a liniei C, care nu a obținut încă finanțare. Costul adăugării stației Piazza Venezia în faza de construcție curentă este estimat la 450 milioane EUR, cu 150 de milioane de euro deja existente.

Deschiderea următoarelor două stații – la Amba Aradam și Colosseo – este așteptată în decembrie 2022. La stația Colosseo va fi asigurată conexiunea cu linia de metrou B.

Pe termen lung, linia C este prevăzut să ajungă la Clodio-Mazzini, prin Ottaviano, unde va fi prevăzută conexiunea cu linia A.

Prelucrare și foto după metro-report

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj