FlixTrain încearcă să intre pe piața franceză a transportului feroviar de călători

csm_tn_de-flixtrain_01FlixMobility GmbH a depus o cerere la autoritatea de reglementare feroviară Arafer din Franța pentru lansarea a cinci rute interurbane de la 1 ianuarie 2021.

Serviciile cu marca FlixTrain vor acoperi patru rute interne, precum și un traseu internațional. Serviciile propuse sunt șapte trenuri dus și întors pe zi între Paris Nord și Bruxelles Nord prin St Quentin și două trenuri dus și întors zilnic între Paris Austerlitz și Bordeaux St-Jean prin Les Aubrais-Orléans și Angoulême. Se preconizează cinci perechi de trenuri zilnice între Paris Bercy și Lyon Perrache prin Dijon. Sunt planificate de asemenea două trenuri zilnice între Paris Bercy și Toulouse Matabiau via Limoges, precum și un serviciu de noapte în fiecare direcție între Paris Bercy și Nice Ville via Marseille Blancarde.

Cererea prevede că trenurile sunt planificate să fie remorcate prin intermediul locomotivelor clasice BB36000 sau echivalente, cu o capacitate între 400 și 1 000 de călători pe tren. FlixTrain este încă în curs de obținere a licenței de operare și a certificatului de siguranță, spune Arafer.FlixMobility, părintele brendului de autocare pe distanțe lungi Flixbus, care are deja trei servicii de acces deschis în Germania. Acestea sunt furnizate în parteneriat cu operatorii privați Leo Express și Bahn Touristik Express.

Prelucrare și foto după railwaygazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj