Germania – România și nu numai, cu trenul

Rin-Dunare_coridorProiectul european (Trans-European Transport Network – TEN-T) cuprinde nouă rute principale ce include și un drum din Germania până în România (ruta Rin – Dunăre), care străbate Austria, Slovacia, Ungaria și ajunge până la Constanța.

În cadrul ultimei sale vizite la București, cu ocazia celui de-al treilea Summit al Inițiativei celor Trei Mări, din perioada 17-18 septembrie, președintele BERD Suma Chakrabarti a precizat că instituţia financiară internaţională vrea să crească nivelul investiţiilor în România.

„Vedem un mare potenţial de creştere a investiţiilor aici. România se dezvoltă în cel mai rapid ritm din Uniunea Europeană (UE). Pentru a sprijini creşterea economică şi pentru a ajuta convergenţa nivelurilor de venit cu cele ale economiilor mai avansate din UE, ţara are nevoie de investiţii majore pentru extinderea, modernizarea şi menţinerea infrastructurii. BERD este interesată să finanţeze proiecte de investiţii în infrastructura rutieră şi feroviară şi să ajute la privatizarea întreprinderilor de stat”, a declarat preşedintele BERD, Suma Chakrabarti.

Până în prezent, BERD a investit în România peste 8 miliarde de euro, iar în cursul anului trecut, Banca a finanţat proiecte în valoare de 550 de milioane de euro.

Programul European prevede realizarea proiectului până în 2020, însă stadiul lucrărilor din țara noastră face imposibilă realizarea acestuia. Este necesar ca autoritățile române să intensifice reformele care ar duce la deblocarea dezvoltării infrastructurii.

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj