Hyundai Rotem dezvoltă un motor electric de tracțiune rezistent la căldură

HyundaiCOREA – Producătorul corean Hyundai Rotem a dezvoltat un motor electric de tracțiune cu izolație termică din clasa 220, care îndeplinește funcții normale de izolație în medii cu temperaturi ridicate de până la 220oC, primul astfel de motor realizat în Coreea. Proiectul a fost lansat în anul 2017 ca răspuns la cererea industriei de motoare capabile să funcționeze la temperaturi ridicate.

Hyundai Rotem afirmă că izolația clasa 220 asigură o fiabilitate ridicată în climatul tropical și în timpul valurilor de căldură vara. Motorul este cu 5% mai ușor decât produsele convenționale, reducând costurile de întreținere și consumul de energie.

“Motorul de tracțiune este cel mai bun mod de a asigura că trenurile electrice pot fi operate în mod normal chiar și în timpul căldurilor de vară din Coreea, reducând în același timp consumul de energie”, a declarat Hyundai.

Împreună cu piața internă, compania vizează utilizarea motoarelor cu clasa 220 în regiuni mai calde, cum ar fi Asia de Sud-Est, India și Africa de Nord.

Prelucrare și foto după David Burroughs railjournal

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj