În ce stadiu sunt lucrările pe cele cinci șantiere feroviare din centrul țării

coridorul-feroviarStadiul fizic de execuție pentru lucrările de modernizare a căii ferate dintre Sighișoara și Simeria este cuprins între 85% și 99% pe cele cinci loturi cu o lungime totală de 173 km. Lucrările au acumulat mai mulți ani de întârziere și estimările sunt că modernizarea căii ferate între Sighișoara și Curtici va fi gata în 2022 sau 2023.

Directorul General al CFR SA i-a convocat pe șantier, în zilele de 21 și 22 mai 2018, pe toți reprezentanții firmelor de construcții și de consultanta pentru a verifica evoluția lucrărilor de modernizare a infrastructurii feroviare pe cele 5 șantiere operaționale, deschise între Sighișoara și Simeria (173,47 km).

Stadiul fizic de execuție pe loturile Sighișoara – Ațel, Ațel – Micăsasa, Micăsasa – Coşlariu, Coşlariu – Vințu de Jos, Vințu de Jos – Simeria este cuprins între 85% și 99%. Directorul general al CFR SA a solicitat însă constructorilor menținerea ritmului de lucru și a gradului de mobilizare, pentru a se încadra în graficele de execuție, la următoarele patru obiective:

  • podul feroviar în formă de arc, peste râul Târnava Mare, unde constructorul a anunțat că va termina lucrările în luna iulie
  • zona variantei de traseu Podul Mureș – Coşlariu, unde au existat problemele la terenul de fundare, constructorul dând asigurări că va menține un front normal de lucru pe varianta de traseu expertizată
  • Vințu de Jos unde au fost finalizate lucrările la infrastructură, în execuție la ora actuală fiind clădirea stației, lucrări care vor respecta graficele asumate de către constructor
  • zona Turdaș, unde constructorul a anunțat că până în luna iulie va finaliza lucrările de relocare a conductei de gaze.

CFR spune că în cadrul acestei întâlniri au fost clarificate din punct de vedere tehnic toate problemele care au apărut în execuție și au fost stabilite măsurile obligatorii necesare optimizării soluțiilor tehnice constructive pe fiecare obiectiv în parte, în scopul reducerii duratelor de execuție și, implicit, a costurilor.

Managerul CFR SA le-a transmis constructorilor și consultanților că verificarea stadiului de execuție a lucrărilor pe șantiere în această formula comună – beneficiar, constructor, consultant – va continua și în perioada următoare, astfel încât recepția la terminarea lucrărilor la stații, linii, instalații auxiliare, poduri, podețe, tuneluri să respecte calendarul asumat pentru trimestrul III.

Articol de Vlad Barza, pagina web monitorizari.hotnews.ro

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj