Inaugurarea conexiunii feroviare spaniole „Variante de Pajares”

Inaugurarea la 29 noiembrie a conexiunii feroviare spaniole, „Variante de Pajares”, care leagă La Robla din Castilla y León cu Lena din Asturias, marchează sfârșitul unui proiect important care a presupus construcția unei linii feroviare de mare viteză care are o lungime de 49,7 km.

Noua infrastructură feroviară include tunelul Pajares, acum oficial unul dintre cele mai lungi tuneluri din lume, care are o lungime totală de 24,6 km.

Comisarul pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira, a declarat: „Inaugurarea „Variante de Pajares” este o piatră de hotar pentru transportul feroviar spaniol și pentru poporul spaniol. Datorită fondurilor politicii de coeziune, această nouă infrastructură feroviară de mare viteză va scurta durata medie de călătorie pentru călătorii săi, îmbunătățind semnificativ viața cetățenilor din Asturias și Castilla y León. Politica de coeziune este creată de oameni, pentru oameni. Îmbunătățirea vieții cetățenilor din întreaga Europă se află în centrul Politicii noastre și sunt multe altele în rezerva!”

Proiectul a primit sprijin semnificativ din fondurile Politicii de Coeziune: în perioadele de finanțare 2000-2006 și 2007-2013, peste 518 milioane EURO din Fondul European de Dezvoltare Regională și Fondul de Coeziune au fost mobilizați pentru lucrările de construcție a tunelului Pajares, inclusiv de asemenea, unele subsecțiuni diferite. Proiectul a primit, de asemenea, 121,6 milioane EURO de la Facilitatea de recuperare și reziliență pentru alte măsuri, cum ar fi aparate acustice și instalații de siguranță, și o contribuție suplimentară de 3,2 milioane EURO din finanțarea Rețelei transeuropene de transport (TEN-T). Din cauza condițiilor geologice dificile din zonă, construcția infrastructurii feroviare a durat aproape 20 de ani.

Ceremonia de inaugurare a avut loc în prezența Regelui Spaniei Felipe al VI-lea, a premierului spaniol Pedro Sánchez și a ministrului Transporturilor Óscar Puente.

Prelucrare după Comisia Europeană. Fotografie preluată după Diario de Leon

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj