Inaugurarea noului tramvai Alstom Citadis X05 pentru comunitatea urbana din Caen la Mer

Alstom_Citadis X05La 27 iulie 2019 Alstom a livrat noul său tramvai Citadis X05 pentru cele trei linii noi din Caen la Mer.

“La doar un an de la prezentarea primului tramvai la sediul din La Rochelle, cu mare mândrie, Alstom și echipele sale participă la această inaugurare. Datorită fiabilității, disponibilității și ușurinței în întreținere, avem încredere totală în capacitatea celor 26 de tramvaie Citadis de a satisface cerințele tot mai mari de mobilitate ale locuitorilor comunității urbane din Caen la Mer “, a spus Jean-Baptiste Eyméoud, Senior Vice Președintele Franța la Alstom.

Având 33 metri lungime și câte 6 uși duble pe fiecare parte, Citadis X05 pentru Caen la Mer poate transporta mai mult de 210 pasageri. Dispune de 6 ecrane extralate pentru  informarea pasagerilor, ferestre mari care acoperă 45% din vehicul și prize de încărcare USB, prima realizare în Franța. În plus, Citadis X05 pentru Comunitatea Urbană din Caen la Mer poate urca rampe cu gradient de până la 8% și are componente standardizate, verificate în timp și mai accesibile. Nu în ultimul rând, tramvaiul demonstrează un nivel de performanță deosebit de ridicat în ceea ce privește mediul, datorită în special iluminatului de 100% cu LED-uri și aer condiționat optimizat. Tramvaiul este deosebit de eficient din punct de vedere energetic și 95% reciclabil.

Opt dintre cele 13 fabrici ale Alstom din Franța au proiectat și fabricat tramvaiele Citadis pentru Comunitatea Urbană din Caen la Mer: La Rochelle (proiectare, asamblare, validare, punere în funcțiune și garanție), Ornans (motoare), Le Creusot Tarbes (module de tracțiune), Valenciennes (amenajări interioare), Villeurbanne (sisteme computerizate la bord), Aix en Provence (tahimetrie pentru măsurarea vitezei de deplasare) și Saint-Ouen (proiectare). Tramvaiele Citadis au fost vândute în mai mult de 50 de orașe din 20 de țări.

Prelucrare și foto după Alstom

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj