Investitorii chinezi privesc la reconstrucția liniei de cale ferată Rijeka-Zagreb

LE_croatioa_foto_liviuZAGREB (Croația), 12 aprilie (CNN.com) – Investitorii chinezi și-au exprimat interesul pentru reconstrucția liniei de cale ferată care leagă portul croat de agrement Rijeka de Zagreb, a declarat ministrul croat de transport, Oleg Butkovic.

Guvernul croat are în vedere un contract de concesiune cu companiile chineze pentru reconstrucția și operarea unei părți a liniei de cale ferată, dar are nevoie de aprobarea Comisiei Europene pentru un astfel de proiect, a declarat Butkovic într-o declarație emisă joi.

“În prezent, pregătim un studiu de fezabilitate, deoarece cea mai mare parte a căilor ferate va fi construită din fonduri UE. Numai secțiunea Karlovac-Rijeka rămâne și o opțiune este o concesie, o putem construi cu ajutorul fondurilor UE sau în baza unui contract de concesiune pentru construirea și gestionarea căii ferate”, a explicat Butkovic.

În luna iulie, biroul președintelui croat a declarat că China Railway Group (CREC) este interesată să participe la un proiect de reconstrucție a liniei de cale ferată care leagă Rijeka de capitala Ungariei, Budapesta, prin Zagreb.

Linia de cale ferată din Ungaria până la portul Rijeka este o parte a coridorului mediteraneean internațional și o parte a rețelei transeuropene de transport (TEN-T). Guvernul croat a inclus reconstrucția liniei ca proiect prioritar în strategia sa de transport în perioada 2017-2030 și își propune să-și mărească capacitatea de transport de marfă la 20 de milioane de tone pe an.

Prelucrare după seenews.com

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj