Israel dezvăluie detalii despre legătura feroviară cu Saudi, Emiratele Arabe Unite

Israelis-railway-systemMinisterul israelian al Afacerilor Externe a dezvăluit detalii despre un proiect de cale ferată propus care va lega portul Haifa de Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Prezentat în Emiratele Arabe Unite de ministrul israelian de Externe, Yisrael Katz, proiectul a fost introdus ca o modalitate de a “promova pacea regională” și de a lega Marea Mediterană de Golful Arabiei pentru a permite creșterea comerțului și îmbunătățirea economiilor locale.

Inițiativa se bazează pe utilizarea Israelului ca o punte de legătură, iar Iordania ca un centru regional de transport. O rețea feroviară regională va fi, în cele din urmă, deschisă și călătorilor. “În viitor, rețeaua va transporta, de asemenea, călători între Marea Britanie, Europa și Marea Mediterană la est, și între statele din Golf, Arabia Saudită și Irak la vest”, a subliniat ministerul.

Ministerul a susținut că această inițiativă “va crea rute comerciale regionale mai scurte, mai rapide, mai ieftine și mai sigure și va contribui, în viitor, la consolidarea economiilor iordaniene, palestiniene, saudite, Golf și chiar a economiilor irakiene”. infrastructura actuală existentă în Israel, Arabia Saudită și statele din Golf va permite implementarea “acestei inițiative într-o perioadă relativ scurtă”.

Prelucrare după middleeastmonitor.com

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj