Locomotiva de marfă Prima Alstom cu conducere automată este pregătită să înceapă încercările

Loc_marfa_alstom_pt testatreFRANȚA: O locomotivă de marfă Prima cu patru osii a fost livrată din fabrica Belfort a Alstom pentru a fi modificată pentru testare în cadrul programului de cercetare Train Autonome al SNCF.

În următoarele două luni, locomotiva BB27000 va fi echipată cu tot ceea ce este necesar pentru a demonstra fezabilitatea conceptului. SNCF anticipează că primele teste de rulare în modul automat de conducere vor fi efectuate înainte de sfârșitul anului.

După terminarea și finalizarea programului de teste, locomotiva va fi mutată pentru încercări într-o pistă de încercare închisă de 1 km la fabrica Belfort, unde va putea atinge viteze de până la 60 km/h. În afară de camerele de luat vederi pentru funcționarea de zi și de noapte, locomotiva va fi prevăzută cu două dulapuri mari care adăpostesc calculatoare și echipamente de control, împreună cu aproximativ 600 de cabluri de conectare.

„Am ajuns la o etapă cheie a proiectului – este punctul culminant al multor lucrări”, a declarat Samuel Boucher, care conduce programul Train Fret Autonome.

Proiectul de cercetare de 57 de milioane de euro include două consorții însărcinate să dezvolte conducerea autonomă, unul pentru trenuri de marfă și celălalt pentru servicii de călători. Parteneriatul pentru marfă este format din SNCF, Alstom, Altran, Apsys, Hitachi și Railenium.

Prelucrare și foto după Railway Gazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj