Locomotive diesel electrice tip PowerHaul livrate unui operator privat turc

Turcia_LDE PowerHaulTURCIA: Wabtec și Tülomsaș au livrat cinci locomotive Diesel-electrice tip PowerHaul către Körfez Ulaștırma, filiala de transport feroviar al companiei de rafinare a petrolului Tüpraș, care a fost primul operator care a comandat locomotive noi după ce guvernul a început să emită licențe de operare companiilor private în anul 2017.

Körfez Ulaștırma a semnat comanda cu ceea ce a fost atunci GE Transportation la InnoTrans 2018 pe data de 18 septembrie anul trecut. Livrările dublează dimensiunea parcului operatorului;  acesta are în prezent cinci locomotive tip PowerHaul închiriate de la operatorul de stat TCDD. De asemenea, deține 439 de vagoane și altele în lising.

“Ne-am străduit să creștem viteza și productivitatea logisticii noastre pe măsură ce extindem operațiunile noastre”, a declarat Tufan Bașarır, Director General al Körfez Ulaștırma. “Acum, când avem cinci noi locomotive noi, putem să transportăm mărfurile între rafinăriile Tüpraș și terminalele de combustibil mai eficient și mai bine satisfăcând nevoile clienților noștri”.

Locomotivele au fost construite în Eskișehir de Tülomsaș, partenerul Wabtec pentru producerea de locomotive PowerHaul pentru piețele din Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Acestelocomotive au un motor diesel cu 16 cilindri P616 de 3.700 CP, cu injecție de combustibil common-rail, motoare de tracțiune de c.a. și control individual al osiilor. Acestea îndeplinesc standardele UE privind emisiile din etapa IIIa și standardele STI.

“Avem un parteneriat de lungă durată cu Turcia, care va continua dincolo de livrarea acestor noi locomotive”, a declarat Gökhan Bayhan, director general al Wabtec pentru Rusia, CSI, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. “Wabtec va oferi suport tehnic și expertiză tehnică pentru a maximiza performanța pe tot parcursul ciclului lor de viață.”

Prelucrare și foto după railwaygazette

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj