Madrid va extinde linia 11 a metroului

Madrid-metro_ext_L11Guvernul regional din Madrid și-a anunțat planurile pentru o extindere de 6,3 km a liniei 11 a metroului de la stația finală curentă, Plaza Eliotica, la intersecția cu linia 6 de la Conde de Casal.

Proiectul, prezentat de consilierul regional pentru transporturi, locuințe și infrastructură, dna Rosalía Gonzalo, în data de 19 iulie, a trecut în etapa de informare publică și urmează să intre în etapa de evaluare a impactului asupra mediului.

Opțiunea cea mai viabilă include patru stații noi și un schimb, prelungirea preconizată fiind de peste 300 de milioane de euro.

Traseul preferat începe la Plaza Elíptica și adaugă o nouă stație lângă Madrid Río, cu ieșiri către autostrăzile Paseo de Santa María de la Cabeza și Paseo de Yeserías.

De acolo, linia se va desfășura cât mai aproape de stația de cale ferată suburbană Palos de la Frontera, pentru a se conecta cu linia 3, înainte de a continua la stația Atocha, care servește linia 1, precum și serviciile interurbane și de mare viteză.

Extensia se va termina la Conde de Casal la un nou transfer de transport, care va găzdui și terminalele de autobuze intercity care leagă capitala de orașele de-a lungul coridorului A-3.

Se va întocmi o propunere finală și va fi prezentată Departamentului pentru Mediu și Planificare Regională, care va fi apoi responsabilă pentru finalizarea evaluării impactului asupra proiectului asupra mediului în termen de patru luni.

Guvernul de la Madrid va acorda proiectul, urmărind procesul de mediu, lucrările ar putea începe în 2020.

Extensia va reduce congestia pe linia orbitală 6, în prezent cea mai aglomerată din rețea și va oferi un traseu alternativ pentru călătorii care merg către Atocha și cei care intră pe coridorul A-3.

Prelucrare și foto după railjournal.com

Distribuie:

Mai multe postari

Timite un mesaj