Materialele de construcţie folosite în cadrul programului „Drumuri Bune 2” ar putea fi transportate pe calea ferată. Conducerea întreprinderii Calea Ferată a Moldovei spune că deja a pregătit preţuri speciale pentru companiile de construcţie. Oferta ar putea majora veniturile companiei de stat, iar pe de altă parte, pe lângă faptul că este mai ieftin, transportul cu trenul este o soluţie pentru a păstra infrastructura rutieră, care are de suferit din cauza maşinilor de mare tonaj.
„Acum, discutăm despre mărfurile inerte, pietriş. În acelaşi timp, de asemenea, importăm şi bitum pentru drumuri. Preţurile sunt deja stabilite, am făcute unele condiţii tarifare speciale pentru aceste mărfuri”, a declarat vicedirectorul CFM, Grigore Condurache.
„Dacă facem comparaţie cu anul trecut, atunci au fost utilizate aproape un milion de tone de asfalt, dintre care aproape 70 la sută este granit, materie importată, înseamnă anul acesta vom avea încă mai mult”, a spus secretarul de stat la Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Anatolie Usatîi.
Pe lângă faptul că este mai ieftin, transportul cu trenul este o soluţie şi pentru a păstra infrastructura rutieră, care are de suferit din cauza maşinilor de mare tonaj.
„Încercăm să facem oferta din partea „Căii Ferate” mai interesantă şi mai atractivă pentru constructorii de drumuri, astfel ca ei, prioritar, să aleagă serviciile „Căii Ferate”, a comunicat ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici. În cadrul programului „Drumuri Bune 2”, vor fi reparaţi peste 2600 de kilometri de carosabil, costul lucrărilor fiind de 2,7 miliarde de lei.
Prelucrare după canal2.md, unde puteți viziona emisiunea TV